Run2Day Vlinderloop 

Schrijf je nu in voor de Run2Day Vlinderloop van zaterdag 10 oktober om 11.30 uur.

Vanwege corona is het helaas momenteel niet mogelijk om je op de dag zelf nog ter plekke in te schrijven. Schrijf je daarom z.s.m. online in op inschrijven.nl . Er kunnen maximaal 20 deelnemers per afstand (21,1/15,2/11,1/5,2 km) meedoen.

Over de Run2Day Vlinderloop

Loopgroep Houten organiseert 9 x per jaar de bekende Run2Day Vlinderloop. Deze prestatieloop vindt elke 2e zaterdag van de maand plaats, van september tot en met mei. De loop staat open voor leden en niet-leden.

De afstanden zijn: 5,2 km; 11,1 km; 15,2 km en de 21,1 km (halve marathon). Voor de halve marathon geldt een tijdslimiet van 2:15 uur.

De start is om 11.30 uur voor sportcomplex “De Wetering” van Korfbal Vereniging Victum aan de Hefbrug 7, 3991 LB Houten.

Afstand Starttijd
21,1 km 11.30 uur
15,2 km 11.35 uur
11,1 km 11.40 uur
5,2 km 11.45 uur

Leden van de LGH (posters) en borden met pijlen geven langs de route de richting aan. Er is onderweg een waterpost en er is EHBO aanwezig. Normaal gesproken is er gelegenheid voor verkleden en douchen. Helaas zijn de kantine, kleedkamers en douches nu tijdelijk niet te gebruiken. De toiletten in het sportcomplex zijn wel beschikbaar.

N.B. Het parcours is niet afgezet en dus niet autovrij. Houd rekening met andere verkeersdeelnemers en volg de instructie van de posters op.

De inschrijving

Op dit moment is het, als gevolg van corona, verplicht om je vooraf in te schrijven voor deelname aan de Vlinderloop. Het is dus nu niet mogelijk om je op de dag zelf nog ter plekke in te schrijven.

De inschrijfkosten zijn € 6,00. Wil je een medaille als herinnering? Dan komt daar € 2,00 bij.

Schrijf je in voor de Vlinderloop via inschrijven.nl. Je kunt je inschrijven tot de vrijdagavond voorafgaande aan de Vlinderloop, tot 18.00 uur.

Er geldt momenteel een maximum aantal deelnemers. Per afstand kunnen er maximaal 20 deelnemers meedoen. Vol = vol.

Tussen 10.30 en 11.15 uur kun je je startbewijs afhalen bij de speciale blauwe Vlinderloop wagen/schaftkeet, die bij sportcomplex ‘De Wetering’ van korfbalvereniging Victum staat. Het startnummer wordt dus niet toegestuurd.

Let op: neem zelf 4 veiligheidsspeldjes mee!

De uitslagen van de Vlinderloop vind je onze site en op www.uitslagen.nl.

Coronamaatregelen tijdens de Vlinderloop

Om de Vlinderloop coronaproof te laten verlopen, hanteren we de RIVM-richtlijnen en het Atletiekunie protocol voor wedstrijden. Daarbij hebben we een aantal maatregelen genomen. Zo geldt:

 • De verschillende afstanden starten met 5 minuten tussenpozen, waarbij de 21 km als eerste start om 11:30 uur en de 5,2 km als laatste om 11.45 uur.
 • Kom in sportkleding; er zijn geen kantine, kleedkamers en douches beschikbaar.
 • Ga van tevoren thuis naar het toilet. Mocht het toch nodig zijn, is er wel een toilet beschikbaar.
 • Neem drinken en eten mee. Tijdens de wedstrijd zelf delen we water uit, maar na afloop van de wedstrijd dit keer niet.
 • Laat waardevolle spullen thuis. Er is geen plek om ze voor je te bewaren.
 • Houd voorafgaand, tijdens de rustmomenten en na afloop van de wedstrijd 1,5 meter afstand. En volg de instructies van de organisatie.
 • Medaille besteld? Haal die na afloop van de wedstrijd op bij de Vlinderloop wagen/schaftkeet.
 • Verlaat na de wedstrijd zo snel mogelijk de locatie van de Vlinderloop.

Heb je op de dag van de Vlinderloop klachten (neusverkoudheid, loopneus, niezen, lichte hoest, verhoging of koorts)? Blijf dan thuis en laat je testen. Als je positief getest bent en/of een huisgenoot of een nauw contact bent van een bewezen COVID-19-patiënt blijf dan ook thuis.

Bekijk het Vlinderloop coronaprotocol met een uitgebreidere beschrijving van de coronamaatregelen tijdens de Vlinderloop.

Mocht de Vlinderloop onverhoopt niet doorgaan, dan zullen we dit op deze websitepagina laten weten. We kunnen vanwege de administratieve lasten de inschrijfkosten helaas niet retourneren.

Voor dit seizoen (2020 – 2021) staat de Vlinderloop gepland op onderstaande data:

 • 10 oktober 2020
 • 14 november 2020
 • 12 december 2020
 • 9 januari 2021
 • 13 februari 2021
 • 13 maart 2021
 • 10 april 2021
 • 8 mei 2021