Training op de dinsdagavond

Loopgroep Houten traint vast op dinsdagavond van 19:25 uur tot ca. 21:00 uur.
De trainingen vinden buiten plaats en gaan het hele jaar door.

De training vindt plaats onder leiding van gediplomeerde trainers. Per training zijn er 3 tot 4 groepen, met elk een eigen trainer. De trainingen zijn geschikt voor mensen die minimaal 5 kilometer kunnen hardlopen. 

De trainingen zijn als volgt opgebouwd:

  • Warming-up: hierbij kun je per week kiezen uit 3 tot 4 verschillende thema’s, zoals loopscholing, ademhaling, spelvormen, krachttraining, yoga, trail running en plyometrie.
  • Kernprogramma: dit is vooral gebaseerd op interval en tempotraining. Het kernprogramma is ingedeeld op verschillende intensiviteit. Op onze site vind je het kernprogramma per week terug.
  • Cooling-down: dit is gezamenlijk met de hele groep.

Trainingslocatie

We trainen in het Imkerspark, het bedrijventerrein de Veste, het bedrijventerrein de Meerpaal en op de Houtense Wetering.

We starten en eindigen de training bij Tennisvereniging De Doordraaiers (Koedijk 3 in Houten). Er zijn daar kleedkamers en toiletten beschikbaar. Heb je waardevolle spullen mee zoals sleutels, dan kunnen we die tijdens de training veilig voor je bewaren.

De laatste dinsdag van de maand starten we op een andere locatie. Dan beginnen we op op het plein bij het restaurant De Beren bij winkelcentrum De Meerpaal (Duwboot 22) in Houten.

Overige trainingen

Naast de training op dinsdagavond organiseren we elke laatste zaterdagochtend van de maand een trailrun. Hierbij gaan we naar een bos- of heidegebied voor een gevarieerde training over heuvels, zand- en bospaden. Deze trailtraining is van 8:30 tot ca. 11:30 uur.

Daarnaast zijn er drie andere momenten waarop een wisselend aantal leden gezamenlijk loopt:

  • Donderdagavond om 19:30 uur: deze training bestaat uit een duurloop van zo’n 10 km, met enkele versnellingen. De training duurt ongeveer 1 uur.
  • Zaterdagochtend om 8:30 uur: lange duurloop in aanloop naar langeafstandswedstrijden in het voor- en najaar.
  • Zondagochtend om 9:00 uur: duurloop van ca. 10 km.

Het verzamelpunt voor deze drie trainingsmomenten is bij Grootslag 61 in Houten (de entree van het appartementencomplex waar de vroegere trainers José en Harry wonen).

Proeftrainingen

Je kunt 4x vrijblijvend meetrainen. Daarna kies je of je wel of niet lid wil worden.

Zin om een keer mee te doen? Kom dan op een dinsdagavond tussen 19:15 en 19:25 uur in sportkleding naar onze trainingslocatie. Vraag daar naar één van de trainers. Je kunt dan gelijk meetrainen. Om blessurevrij aan de trainingen deel te nemen, is het wenselijk dat je minimaal 5 km aaneengesloten kunt hardlopen. Het tempo is hierbij minder belangrijk.

Neem bij vragen van te voren telefonisch of via mail contact op. Contactgegevens staan onderaan op deze pagina.

Trainingsschema

Aan het trainen voor een wedstrijd? Of wil je daar binnenkort aan beginnen? Dan kun je hieronder je persoonlijke trainingsschema maken:

Je ziet dan in het schema welke trainingen je kunt volgen om je doel te halen.

Op zoek naar een wedstrijd? Bekijk alle hardloopevenementen in Nederland in de komende maanden.

Heb je geen specifiek doel? Dan kun je in het schema zien welke training we op de verschillende dinsdagen gaan doen.   

 

Foto’s