Evenementen

Naast de reguliere trainingen, organiseert Loopgroep Houten jaarlijks diverse speciale trainingen, workshops en andere activiteiten. Hieronder een impressie van wat wij als actieve vereniging zo al doen.

Workshops & speciale trainingen

Twee keer per jaar organiseren we een workshop waarin we ingaan op een specifiek thema, blessurepreventie, looptechniek of voeding. Een fysiotherapeut of andere deskundige geeft deze workshop.

Daarnaast zijn er gedurende het jaar diverse ‘speciale’ trainingen, zoals bootcamps, Vijfwalloop, een run-bike-run en plogging. Eén keer per jaar kun je de coopertest doen en je maximale hartslag en omslagpunt berekenen.

Tijdloop

Elk voorjaar organiseren de trainers 2x een tijdloop van 5 kilometer. Hiermee kunnen leden hun conditie en snelheid meten.

Hieronder vind je de uitslagen van de jaarlijkse 5 kilometer tijdlopen.

Picknickloop

De picknickloop is bedoeld voor de leden en hun gezin. Voor de kinderen organiseren we een speciaal wedstrijdje, waarna we met z’n allen genieten van meegebrachte hapjes.

80 van Houten

Aan het eind van de zomer organiseren we voor leden en introducees ‘de 80 van Houten’. Dit is een testloop over vier donderdagavonden waarbij je maximaal 20 kilometer per avond kan lopen. Overige afstanden zijn 4,1 km, 10 km of 14,1 km.

De data voor 2023 zijn: 24 en 31 augustus en 7 en 14 september (19:00 uur)

Linschotenloop met kerstdiner

Al jarenlang doen we met een groot aantal leden mee aan de Linschotenloop (diverse afstanden). ’s Avonds sluiten we dan ons loopjaar af met een gezellig etentje.

Nieuwsbrieven

Regelmatig wordt er een nieuwsbrief verspreid met diverse artikelen, geschreven door de leden van de LGH.