Historie

In 1985 besloot een groepje enthousiaste langeafstandlopers samen te gaan trainen. Een jaar later,  op 24 februari 1986, had dat groepje hun besluit officieel gemaakt en was de oprichting van een hardloopclub in Houten een feit. De naam was AVH (Atletiekvereniging Houten).

Twee jaar later, in 1988, werd door de leden van AVH de eerste hardloopwedstrijd georganiseerd onder de naam ‘Vlinderloop’. Deze naam werd gekozen omdat Houten toen de vorm van een vlinder had. De rondweg tekende de lijn van de vleugels met het station als lichaam.

Nu is onze naam al vele jaren LGH (Loopgroep Houten), omdat die naam beter aansluit bij de hoofdactiviteit van onze vereniging: (hard)lopen. In de loop der jaren is het percentage vrouwen geleidelijk aan gegroeid en is nu ca. 50%. En wist je dat er ook leden van de eerste 5 jaar nu nog steeds lid zijn?

Maar één ding is er niet veranderd. Al die jaren wordt de Vlinderloop door de leden van LGH vrijwillig georganiseerd voor iedereen die van hardlopen houdt. We zijn op weg naar de 300ste Vlinderloop.