Onze trainers


Esther Nicolay

‘Sinds 2015 ben ik lid van de loopgroep en al snel ben ik begonnen als assistent trainer. Het fijne van hardlopen vind ik dat je op elk moment, waar je ook bent je schoenen aan kunt doen en een rondje kunt gaan hardlopen. Dat we dat elke dinsdagavond samen doen is elke week weer een kick! Met de intervaltrainingen verleg je sneller je grenzen en samen lopen is gewoon heel gezellig. Bij de warming-up vind ik het leuk om met verschillende oefeningen aandacht te besteden aan coördinatie en een goede loophouding. Dingen die je in je eentje gewoon niet zo snel doet.’

Eddy Spreeuwers
‘Sinds jaar en dag ben ik gepassioneerd hardloper. De marathon is voor mij de mooiste afstand. De LGH vereniging heeft me veel gebracht in mijn hardloop prestaties maar is ook een gezellige vriendenclub. Sinds de zomer van 2015 ben ik actief als trainer bij de LGH. Omdat ik het belangrijk vind om mijn ervaring en passie in het lopen te delen met andere lopers heb ik hiervoor de opleiding voor assistent- en zelfstandig looptrainer gedaan. Elke warming-up wil ik de lopers in mijn groep uitdagen met variatie in oefeningen en spelvormen. Dat houd je soepel en daarmee worden blessures voorkomen. Samen met mijn collega trainers wil ik helpen jullie grenzen te verleggen en jullie te begeleiden naar betere prestaties. Maar bovenal hoop ik met jullie samen in een gezellige loopclub fit te blijven.’

Leo Goes
‘Hardlopen is de uitlaadklep voor mij, vooral in de vrije natuur. De elementen trotseren in de polder en het bos, op de hei of het strand geeft mij een kick en maakt me enthousiast.  Graag maak ik de lopers van LGH hiervan deelgenoot. Als trainer wil ik uitdagende en verantwoorde trainingen bieden op ieders niveau om het beste uit jezelf te kunnen halen. Dat je daarbij jouw comfortzone gedurende de training soms moet verlaten geeft je na afloop zeker voldoening!’

Rob van Dijen
‘Als gepassioneerd duursporter wil ik het plezier, goede gevoel en de motivatie die het hardlopen mij geeft, aan je overbrengen. Het met elkaar gericht trainen op looptechniek, zodat er efficiënter en met meer souplesse bewogen wordt, geeft mij veel voldoening. Ik heb mezelf als doel gesteld om, aan de hand van mijn observaties, individuele lopers advies te geven over hun looptechniek. Op die manier probeer ik bij jullie blessures te voorkomen zodat je plezier blijft beleven aan de loopsport.’

Erik van Viegen
‘Hardlopers enthousiasmeren, stimuleren en ook corrigeren om te genieten en te presteren. Het geven van loopscholing en krachttraining zijn hierbij van wezenlijk belang. Door observatie kan ik je gericht instructie geven om oefeningen goed uit te voeren. Daarmee kun je de kans op blessures verminderen en jouw prestaties verbeteren. Dat geeft mij veel voldoening en een enorme boost! Daarnaast vinden wij het als trainers ook belangrijk dat jij als individuele hardloper ook het  groepsgevoel ervaart. Oftewel “Samen lopen we verder!” ’