Vereniging

Loopgroep Houten (LGH) is een kleine en gezellige vereniging die opgericht is in 1986. Je kunt bij ons naar hartelust trainen voor het hardlopen en doet dat op je eigen niveau. Plezier in het (gezamenlijk) hardlopen staat centraal. We hebben drie trainers, een bestuur, de Evenementencommissie en een werkgroep Communicatie.

De LGH heette voorheen Atletiek Vereniging Houten (AVH) en ontstond destijds uit een groepje enthousiaste langeafstandlopers, die in november 1985 besloten samen te gaan trainen. In Januari 1986 werd vervolgens de vereniging AVH opgericht.

De officiële oprichtingsdatum van de toenmalige AVH is 24 februari 1986. LGH is aangesloten bij de Atletiekunie.
  

De reguliere training op dinsdagavond is onze belangrijkste activiteit. We doen die gezamenlijk en op verschillende niveaus. Daarnaast zijn er door het jaar heen nog verschillende andere activiteiten voor de leden. En natuurlijk organiseren we voor iedereen, lid of geen lid, de traditionele Vlinderloop in Houten.

Wil je een indruk krijgen van het verenigingsleven van onze loopgroep, lees dan de welkomstbrief of neem een kijkje in het archief van de nieuwsbrieven van Loopgroep Houten. Leden ontvangen deze digitale nieuwsbrief ongeveer 6 x per jaar.