Training op de dinsdagavond

Loopgroep Houten traint vast op dinsdagavond van 19.25 uur tot ca. 21.00 uur.
De trainingen vinden buiten plaats en gaan het hele jaar door.

De training vindt plaats onder leiding van gediplomeerde trainers. Per training zijn er 3 tot 4 groepen, met elk een eigen trainer.

De trainingen zijn als volgt opgebouwd:

  • Warming-up: hierbij kun je per week kiezen uit 3 tot 4 verschillende thema’s, zoals loopscholing, ademhaling, spelvormen, krachttraining, yoga, trail running en plyometrie.
  • Kernprogramma: dit is vooral gebaseerd op interval en tempotraining. Het kernprogramma is ingedeeld op verschillende intensiviteit. Op onze site vind je het kernprogramma per week terug.
  • Cooling-down: dit is gezamenlijk met de hele groep.

We trainen in het Imkerspark, het bedrijventerrein de Veste, het bedrijventerrein de Meerpaal en op de Houtense Wetering.

We starten en eindigen de training bij Tennisvereniging De Doordraaiers (Koedijk 3 in Houten).
De kleedkamers en toiletten daar zijn beschikbaar. Heb je waardevolle spullen, zoals sleutels, mee? Dan kunnen we die tijdens de training veilig voor je bewaren.

Overige trainingen

Naast de training op dinsdagavond zijn er voor de liefhebbers nog officieuze trainingen in de vorm van een duurloop. Er zijn drie andere momenten waarop een wisselend aantal leden gezamenlijk loopt:

  • Donderdagavond om 19.30 uur: deze training bestaat uit een duurloop van zo’n 10 km, met enkele versnellingen. De training duurt ongeveer 1 uur.
  • Zaterdagochtend om 8.30 uur: lange duurloop in aanloop naar langeafstandswedstrijden in het voor- en najaar.
  • Zondagochtend om 9.00 uur: duurloop van ca. 10 km.

Het verzamelpunt voor deze trainingsmomenten is bij Grootslag 61 in Houten (de entree van het appartementencomplex waar de vroegere trainers José en Harry wonen).