Trainingen

De trainingen van de loopgroep vinden buiten plaats, in de open lucht en gaan het hele jaar door. We trainen in het Imkerspark, het bedrijventerrein de Veste, het bedrijventerrein de Meerpaal en op de Houtense Wetering.

Voor de reguliere training op dinsdagavond maken we gebruik van de kleedruimte bij tennisvereniging L.T.V. de Doordraaiers. De locatie is Koedijk 3, 3992 LV Houten. Deze training begint dinsdagavond om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.00 uur.

Donderdagavond en zaterdagochtend zijn er voor de liefhebbers nog officieuze trainingen, die bij Grootslag 61 beginnen.

Trainingstijden:


Dinsdagtraining
Het aanbod van de training op dinsdagavond is gevarieerd. We starten en eindigen de avond gezamenlijk, met de hele groep. Voor het loopprogramma, inclusief een uitgebreide warming-up, met ook aandacht voor loopscholing, zijn er twee of drie groepen. Voor elke groep verzorgt de betreffende trainer een eigen training. De trainingen van de verschillende groepen variëren vooral in intensiteit en uitgebreidheid. Leden bepalen zelf bij welke groep ze zich op dinsdagavond aansluiten.
Om goed mee te kunnen komen tijdens de gezamenlijke dinsdagavondtraining heb je wel een zeker basisniveau nodig. Het komt erop neer dat je ongeveer 5 kilometer aan één stuk moet kunnen hardlopen. Voor echte beginners is het aan te raden elders eerst een beginnerscursus te volgen.

Trainers
Loopgroep Houten heeft momenteel 4 trainers:


Extra trainingsmomenten
Op donderdagavond en zaterdagochtend wordt er ook regelmatig samengelopen door groepjes leden die zich voorbereiden op het lopen van een halve of hele marathon. Deze loopactiviteiten vallen buiten het officiële programma van de loogroep.

Leden moeten niets
Wat leden van Loopgroep Houten individueel willen met hun trainingen is nogal uiteenlopend. Voor sommigen is de gezamenlijke training op dinsdagavond het enige waar het om gaat. Aan de andere kant zijn er leden drie of meer keer per week trainen, om met een zekere regelmaat te kunnen deelnemen aan het lopen van een marathon. De meeste leden zitten hier tussenin als het gaat om de hoeveel tijd en energie die ze steken in hardlopen. Als je lid bent van onze loopgroep bepaal je zelf hoeveel je doet.